בן ממשיך סכסוך על חלוקת נחלה במושב
אמם של מאיר ורותי החליטה שמאיר יקבל את המשק המשפחתי ולכן רותי זועמת – מה עושים?
סכסוכים על חלוקת נחלות במושבים הם מהסכסוכים הקשים ביותר שיש. מאחר ולא ניתן לחלק את הנחלה לכל האחים, נוצר מצב מובנה של חוסר שיווין בחלוקת הירושה.
בעזרת הליך גישור עם מגשר, ניתן להגיע לפתרון הטוב ביותר בהסכמת כל הצדדים ובדרך שכולם יהיו מרוצים.
האזינו לתוכנית המגשר של יניב שוורצמן על הגיעו אח ואחות שנקלעו לסכסוך על נחלה במושב וחיפשו את הדרך הטובה ביותר לפתור אותו.
הסיבה שהחלטתי לעלות את התוכנית שנוגעת להליך גישור במשפחה בנושא ירושה ובמיוחד בנושא של בן ממשיך ונכסים במושבים היא שכמעט כל משפחה שחיה במושב או יישוב חקלאי נקלעת למצוקה הנוראית הזו. המצב המשפטי של המקרקעין והזכויות של מי שמתגורר במושב או יישוב חקלאי גורמת בהכרח לסכסוכים והמצב כמעט בלתי נמנע. החוסר יכולת לחלק את הזכויות בצורה שווה או להעבירם לצד שלישי על ידי מכירה (בגלל מסים ותשלומים גבוהים) גורמת לכך שצריכים לבחור מבכל בני המשפחה אחים או אחיות שיקבלו יותר מאחרים.
לתוך מצב משפטי מורכב נכנסים גם רגשות והיסטוריה משפחתי של מערכות יחסים בין אחים ואחיות ובים ההורים לילדים, מי עזר יותר, למי עזרו יותר ומי חושב שמגיע לו יותר. טענות של השפעה בלתי הוגנת, ירושה, מתנות ועוד מופיעות פעמים רבות בסכסוך המשפחה הקשה גם כך.
הליך הגישור מאפשר לבני המשפחה לנהל תהליך של הידברות כדי לבדוק כיצד ניתן להגיע להסכמות שיתנו מענה גם לרגשות הקשים כמו כעס, קנאה, נקמה וגם לנושאים הכספיים והרכושיים של חלוקת נחלה, זכויות נלוות (מכסות ביצים למשל).
כך ניתן להגיע לפתרון שגם יאפשר חלוקת ירושה וזכויות וגם ישאיר את המשפחה ביחד.
[…] לחלקה הראשון של התוכנית לחצו כאן […]