לטפל בהורה בלי לריב עם האחים
האזינו לגישור שהגיע לתוכנית הרדיו המגשר עם יניב שוורצמן ברדיו ללא הפסקה. אסנת, האחות המבוגרת, היא זו שמטפלת באב כבר 5 שנים. לאחרונה פרץ בין השתיים סכסוך כי אסנת רוצה להעבירו לבית אבות ואילו לילך מתנגדת לכך – האם יניב שוורצמן והמאזינים יצליחו לגשר ביניהן?
כשהיינו קטנים, הורינו הם אלו שטיפלו בנו, גידלו אותנו ודאגו לנו. בשלב מסוים בחיים, הגלגל מתהפך ומגיע תפקיד הילדים לדאוג להורים, במיוחד אם הם לבד. כשיש אחים, לעיתים יש מחלוקת בנוגע לשאלה איך לטפל בהורה. לכל אחד יש דעה אחרת וכל אחד חושב שדעתו היא הנכונה. אז איך לטפל בהורה בלי לריב עם האחים?
מי שגדל עם אחים זוכר ודאי שכילדים, מריבות איתם היו דבר שבשגרה. בין אם האח הגדול לא נתן לנו לשחק במשחק, סילק אותנו מהחדר המשותף או סתם הציק והקניט. מריבות של ילדים עם אחיהם הן שכיחות ואף ממלאות תפקיד בעיצוב אופיים של הילדים ודרך ההתמודדות שלהם עם קונפילקטים בעתיד. כילדים, אנחנו לעיתים פותרים את המריבות בעצמנו, ועם הסכסוכים שאנחנו לא מצליחים להגיע ביניהם להכרעה, אנחנו מגיעים בד"כ להורים, המבוגר האחראי, על מנת שיגיעו להכרעה בינינו וימצאו פתרון.
כמבוגרים, המריבות עם האחים נראות רוב הזמן קצת אחרת: הן קשורות אולי בנושאים אחרים ויש להן דרכים אחרות לפתרון. אנחנו לא רצים לאבא ואמא שיכריעו בכל מריבה שלא מצאנו לה פתרון, אלא מנסים למצוא לה פתרון בעצמנו. אבל מה קורה כשאנחנו בכל זאת לא מוצאים פתרון שיהיה מקובל על שני הצדדים?
בדיוק כמו כשהיינו ילדים, לעיתים הדבר היעיל לעשות זה להיעזר בצד שלישי, לא על מנת שיכריע ויכתיב את הפתרון, אלא כדי שיהיה גורם נייטרלי שיוכל לנהל את הסכסוך עד לפתרון.