סכסוך משפחתי על מיליונים הסתיים בתוצאה מפתיעה- פורסם בלב העיר וקול ברמה ב-2.5.14
כאשר היה האב בחיים היה ברור מאוד מי הבוס. האב היה מנהל מאוד אגרסיבי וריכוזי ולא היה דבר שלא היה עובר דרכו. בימי חייו האחים עבדו בחברה הבכור היה אחראי לניהול הנכסים הנדל"ניים והשני היה אחראי על הפעילות השוטפת בעולם ההייטק. לפני מותו של האב הוא ישב עם שני הבנים והעביר להם את ניהול החברה בצורה מסודרת. מאוד היה חשוב לו שהחברה תישאר משפחתית ושהבנים וילדיהם בעתיד ימשיכו לעבוד ולפתח את החברה. שני הבנים היו שותפים לחזון האב ונשבעו שיקיימו את צוואתו.
חמש שנים לאחר מותו של אב התחילו להופיע סדקים ביחסים בין האחים. האח הבכור שהתמחה בתחום הנדל"ן רצה להיכנס למספר מיזמים מאוד גדולים באירופה. המשמעות של מהלך שכזה עבור החברה היה עצירת הפיתוח בשאר התחומים והתמקדות בתחום הנדל"ן. האח הצעיר התנגד למהלך והחליט לפעול באופן עצמאי. בתחילה הוא היה עושה החלטות קטנות ללא שיתוף עם האח הבכור אך ככל שעבר הזמן הוא התחיל להתנהל כמנכ"ל לכל דבר (מבחינתו) ולנהל את החברה כראות עיניו. האח הבכור שהיה יו"ר הדירקטוריון וראה מה עושה אחיו הצעיר פעל להפריע לאחיו הצעיר ובכל פעם שהייתה נדרשת חתימתו, הוא עיכב ומשך זמן וברוב המקרים בסוף גם לא חתם. הדבר כמובן יצר קשיים בניהול השוטף בחברה. הקשיים הללו התחילו להיות מורגשים גם בקרב העובדים בחברה שהרגישו שהחברה המשפחתית שהייתה בית חם ובטוח עבורם, הולכת לכיוון מאוד לא טוב.
בשלב מסוים כשלקוחות החברה ושותפים אסטרטגיים שלה, התחילו לראות שהחברה לא מתנהלת כבעבר ונטו להיות יותר זהירים במגעים עם האחים. האחים הבינו שהם חייבים לפתור את הבעיה אך הבינו שברגע שהם יתחילו בהליכים משפטיים אחד נגד השני יקרו כמה דברים מאוד בעייתים לחברה. ראשית הסכסוך שלהם יהפוך לנחלת הכלל והם יהיו עלולים להפוך לסנסציה במדורי הרכילות מהם הם תמיד ניסו להתרחק. שנית- פרסום חילוקי הדעות עלולים להפוך את החברה לפגיעה מאחר ומתחריה יוכלו להכיר את המנגנונים הפנימיים שלהם מאחר והם יופיעו בכתבי התביעה וההגנה. שלישית היה ברור לאחים שפרסום הסכסוך יוביל לפגיעה בעובדים שהם כמו בני משפחה שלהם וכמובן ואולי הכי חשוב תביעה בין האחים תפגע בשאר בני המשפחה שלהם.
תחילתו של הפתרון הגיע כאשר חבר ותיק של האב שבעבר עבד איתו בצמידות, שמע על הסכסוך והציע לאחים לפנות למגשר יניב שוורצמן, יו"ר לשכת המגשרים בישראל שהתמחה בגישור בסכסוכים עסקיים משפחתיים. שני האחים שלא ראו אופציה אחרת לפתרון הסכימו לעשות ניסיון לפתור את המחלוקות בגישור.
כשהגיעו לגישור הציגו האחים את עמדתם בנוגע לחברה המשפחתית ואת הנקודות שמבחינתם נמצאים במחלוקת. לאחר שהונחה התמונה הכללית על הסכסוך, התחילו לעלות לשולחן הגישור הצעות לפתרון. לשני האחים היה ברור שהאופציה הגרועה ביותר היא מכירת החברה על ידי אחד מהם מאחר והדבר יפגע בחברה ויגרום להם להפר את השבועה שנתנו לאביהם. מכאן שהיה להם ברור שהם חייבים למצוא את הדרך לעבוד ביחד ובשיתוף פעולה.
לאחר שקיימו מספר פגישות עם המגשר לאורך שלושה חודשים, הגיעו האחים להסכמות בנוגע לניהול החברה. בהסכם הסופי אליו הגיעו האחים הוחלט לפצל את החברה לשתי חטיבות. הראשונה תעסוק בנדל"ן והשנייה בהייטק. כל אחד מהאחים קיבל סמכויות ניהול מלאות על החטיבה שבאחריותו אך מאחר והרווחים מכל החטיבות התחלקו בין האחים שווה בשווה, לכל אחד מהם ניתנה הזכות להטיל וטו על החלטות אסטרטגיות של האח השני. על מנת ולוודא שלא יווצרו מקרים של סחבת בהחלטות ועל מנת ולמנוע מצב בו אחד האחים משתמש בזכות הוטו שלו לשווא, הוחלט על מנגנון קבלת ההחלטות הבא: כאשר יש התנגדות של אחד האחים לנעשה בחטיבה של האח השני, הוא יכול להטיל וטו אך זאת רק לאחר שהוא נתן לאח הזדמנות מספקת לנסות ולשכנע אותו בצדקתו. במידה והאח לא מצליח לשכנע ובמידה והאח המתנגד לא מצליח לשכנע שמדובר בטעות, הוסכם על כך שסמנכ"ל חטיבת הנדל"ן וסמנכ"ל חטיבת ההייטק יקבלו מנדט להתכנס ולבנות הצעה אחת שתייצג את האינטרסים של כל אחד מהאחים. במידה וההצעה שתתקבל לא תהיה מוסכמת על ידי שני האחים, תועבר ההחלטה הסופית בשאלה כיצד לפעול לבורר מוסכם שיהיה אדם המקובל על שני הצדדים. לצורך הדבר הורכבה רשימה של שלושה אנשים שיהיו מקובלים על האחים במקרה הצורך. עוד הוסכם בין האחים שבכל מקרה לפני שהם עושים כל פעולה של העברת החלטה הלאה, הם יעזרו במגשר כדי שכן לנסות ולהגיע לפתרון בעצמם.
הסכסוך הזה שמשמעותו מיליוני ₪ והיה יכול להשפיע על מאות עובדים ובני משפחותיהם, נגמר בסופו של דבר בשקט בשקט ולא הגיע לכותרות מאחר ולכל המעורבים היה אינטרס לשמור על פרטיותם.