גישור משפחתי ניצול שואה: "רוצה לעבור לדיור מוגן אך ילדיי לא מסכימים שאמכור את ביתי"
המאזין, ניצול שואה בעל 100% נכות, רוצה לעבור לדיור מוגן ולמכור את דירתו אך לא יכול כי אשתו הורישה לילדיו רבע ממנה והם מסרבים למכור – "הם לא רוצים לדבר איתי כבר יותר מ-10 שנים!"
האזינו לסכסוך ירושה בין האבא לילדיו. האבא מנותק מילדיו ומנכדיו וקשה לו להתנייד בדירה ולכן רוצה לעבור לדיור מוגן. ילדיו לא מעוניינים שימכור את הדירה ולא מדברים איתו. האם אפשר לפתור את הסכסוך? האזינו להכוונה של יניב שוורצמן המגשר לאב כיצד יוכל לנהל את הסכסוך.
מה קורה שסכסוך ירושה משתלב בסכסוך משפחתי. כל מי ששמע את המאזין ברדיו גיבש דעה עליו ועל ילדיו שכאשר המציאות היא הרבה אפורה מהחד צדדיות שאנחנו מתארים לעצמנו. האם צריכים לחפש אשמים בסיטואציה הזו? האם זאת אשמת ילדיו? אשמתו? האם זה משנה.
בסכסוכים מהסוג הזה כולם יוצאים מופסדים אם מתחילות תביעות משפטיות. מפסידים משפחה ומפסידים הרבה הרבה כסף. מה שנראה לפעמים לצד אחד כוויתור מתגלה לאחר מכן כרווח גדול מאוד שהוא לא הצליח לראות בפעם הראשונה.
בדיקה של הרווח וההפסד, הרגשי, המשפחתי והכספי יכול להעשות רק במסגרת הליך גישור מקצועי שמאפשר לכל אחד מהצדדים (ולעיתים יש הרבה) לפרוק את אשר על ליבו ולמצוא פתרון שמתאים לכל אחד ואחד.